PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 19 May 2015

Najib Razak pemimpin yang berlagak.! 

Kehilangan wang RM27 Bilion dari RM 42 Bilion hutang 1MDB masih tidak dijawab, ucapan-ucapan dia penuh berlagak. sandiwara dimainkan untuk mengupah beberapa blogger UMNO mem'backup' dirinya. mungkin kerana mereka dibayar mahal. tetapi dari manakah Najib mengambil wang tersebut?

Najib berlagak kononnya " Saya juga boleh pimpin negara 22 tahun'

Tun Dr M pimpin negara kerana rakyat menyukai pentadbirannya.Selama 22 tahun, Tun Dr Mahathir membangunkan negara, menyediakan berpuluh-puluh ribu peluang pekerjaan kepada anak-anak muda, menubuhkan Universiti bagi pelajaran kepada  anak-anak muda. Meningkatkan  pengetahuan rakyat dengan tema 1 komputer, satu rumah. kes-kes jenayah juga berkurang, pelampau-pelampau yang kurang ajar di sumbat terus kedalam Penjara dengan berbekalkan ISA. banyak lagi jasa-jasa beliau. Najib menjadi PM juga kerana Tun M yang menyuruh Pak Lah menerimanya sebagai TPM. 

tetapi Najib telah melupakan jasa-jasa Tun.,

Apa yang Najib buat untuk rakyat? tidak ada sama sekali. yang ada hanyalah 

I Love PM., IM4U, 1 Malaysia.

Amat memalukan apabila beberapa penceramah terkenal seperti Ustaz Azhar Idrus juga kurang berkeyakinan dengan kepimpinan Najib.


Najib jadi Perdana Menteri hanya buat apa? buat yang ni saja.
Setakat buat jari 1, ikon apa ? ikon 1 Malaysia. nenek anda pon boleh buat kan?

Kerana 1 Malaysia jugaklah Namawee mendapat dana membuat filem wow.. itulah hebatnya Najib. walaupun dirinya penuh berlagak dan tak sedar diri.
Inilah PM paling bodoh serta paling teruk dalam sejarah negara. Dia merupakan yang agak kelainan, penyokong kuat kepada gagasan 1 Malaysia? hahah. 
Orang yang menghina negara mendapat dana lagi, malahan Najib memuji Namawee. 

Apakah sumbangan Namawee kepada negara sehingga begitu senang mendapat dana daripada kerajaan sedangkan hari ini berpuluh -puluh ribu bumiputera yang tidak mendapat kelulusan pinjaman  dari agensi-agensi kerajaan sendiri? Inilah kot yang dimaksudkan dengan agenda memperkasakan Bumiputera ?? 


Untuk pengkhianat Negara mendapat pertolongan lagi dari kerajaan.


tetapi untuk orang Melayu yang genius langsung tak dipedulikan.
Inilah dia Malaysian Malaysia yang dijelmakan oleh Najib melalui 1 Malaysia.!


 Isu 1MDB masih tidak selesai,.Jho Low yang terlibat dalam skandal wang besar ini juga tidak dipanggil oleh PAC, Najib juga membackup Jho Low dengan mendakwa dia tidak terlibat dalam 1MDB. Tetapi dia menyatakan mendapat approval, kebenaran dari Najib Razak dalam pinjaman untuk 1MDB. ? Apakah Najib begitu takut dengan Tun Dr Mahathir sampai  mempergunakan beberapa individu tertentu menghentam Tun M dalam TV3 serta media kerajaan? 

Adakah Najib Razak telah melakukan rasuah wang ?? oleh kerana itulah negara Malaysia diantara yang tertinggi salah laku Rasuah didunia. memalukan.!!

Penceroboh Lahad Datu sampai hari ini kerajaan diam, kononnya ada Dalang yang terlibat. tetapi kenapa tak dedahkan nama Dalang tersebut ya Zahid Hamidi  ?

Apakah perlunya saya menyenaraikan kegagalan-kegagalan Najib ? percayalah.. kerana kegagalan-kegagalan Najib ini akan mengambil page yang banyak. jadi ia akan menyemakkan blog saya sendiri dengan kegagalan-kegagalan beliau.

Demi PemimpinDemi rakyat


Najib seorang yang gagal tetapi masih tak sedar diri . Mungkin wang negara masih belum cukup untuk dia gunakan demi kepentingan dirinya? sebab itulah dia belum lagi bersedia mahu meninggalkan jawatannya itu. Boleh buat sesuka hati dia. Rakyat ini hanyalah sampah dimata dia. sebab itu mereka ditindas dengan bebanan kenaikkan harga barang, kenaikkan harga minyak, tarif elektrik, pemotongan subsidi kepada rakyat namun menambah beli pesawat baru untuk kepentingan dirinya.!!


Rakyat yang semakin terdesak akibat kenaikan kos sara  hidup hari ini sampai terpaksa mencuri. itu pun kerana anak, Curi susu untuk anak. adakah Najib sebagai PM yang pekak dan tak sedar diri paham kesusahan rakyat dibawah?

Tidak, dia tidak tahu apa-apa pasal  rakyat. yang dia tahu hanyalah menindas rakyat siang dan malam.!! APa sudah jadi dengan Program memperkasakan Bumiputera Najib?

Saya boleh saja menyenaraikan penipuan Najib didalam ini tetapi itu hanyalah membuang masa kerana PM Pekak tidak peduli dengan itu semua. 


PM yang paling tak guna dalam sejarah adalah  Najib Razak.!

3 comments:

Anonymous said...

Setuju 1000% dengan you, bro!

Anonymous said...

fUH YOOOH. PM TERCELAKA DALAM SEJARAH MALAYSIA, TAPI DIA TAK SETANDING DENGAN TPM PALING SIAL DALAM SEJARAH, SI NUAR PALIWAT.

Anonymous said...

Rase2nya antara pak lah ngan najib yang ni lagi terok!

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya